prettopontus.blogg.se

Krönikor om dum- och intelligentheter

Skärpning alla golfmän - så svårt är det inte att klä sig snyggt

Kategori: Allmänt

Under de senaste dagarna har jag förargat mig. Efter år av tystand där upprörda uttläggningar endats bevittnats av min stackars sambo, har jag bestämt mig för att damma av denna blogg och ventilera mina tankar genom text. För nu har den berömda droppen fått bägaren att fullkomligt svämma över. Ännu en gång är det män som förfärar. Ännu en gång är det stil och kläder som försätter mitt humör i svallning.

Denna sommaren bestämde jag mig för att återuppta mitt golfspelande. Det var cirka fem år sedan jag senast slog en drive och faktum är att jag har saknat det. Den totala euforin som inom några minuter förbyts mot absolut raseri är en dikotomi som jag trånat efter. Sagt och gjort så tog jag mina klubbor, bollar och peggar upp från Skåne till Västerbotten, för att sedan slå decenniets första hink på Umeå GK. 

Trevligt, eller hur! Ja, det var min första tanke när min folkvagn rullade upp på parkeringen vid golfbanan. "Vilka härliga 45 minuter jag kommer ha", tänkte jag. Vackra vyer, tjusiga träd och eleganta människor skulle välkomna mig. Trodde jag. Ack så fel jag hade.

Vackra vyer och tjusiga träd fanns det en abundans på. Ingen skugga ska falla över golfklubben. Problemet var den TOTALA avsaknaden av smak och stil på princip ALLA män som försökte svinga iväg golfbollar förbi 50-metersskylten. Alltså så dålig färgmatchning, mönsterpassning, och passform har jag inte sett sedan cirkus Scott anordnade en swingersfest för färgblinda clowner. 

Missförstå mig rätt, jag ska inte sätta mig på en hög häst som jag nästan trillar av. Det enda jag vill säga är att det inte behöver vara så jävla extravagant när man är på golfbanan. Historiemässigt är det en elegant sport där klädkod fortfarande anmodas. Därför bör man hedra historien, istället för att falla för trender som inom golfvärlden kommer från miljardföretag som vill kränga överprisade pikér med epilepsiframkallande design.

Skit i vad proffsen har för kläder. De har inte valt de själva. Att ha massa "sponsorer" broderade på ärmen är inte assnyggt om man har 33 hcp, och kan knappt se skillnad på en sandwedge och en kratta. För däri ligger kärnan till mitt problem. Titta inte på dagens proffs och deras miljonkontrakt. Ha istället en enfärgad pike, bomullsbyxor och en trevlig keps som gärna får vara 20 år gammal.

Dagens golfmode bör endast anammas av PGA-spelarna, inte amatörerna. Tänk istället klassiskt.

Alltså lite mer Severiano Ballesteros och lite mindre Rickie Fowler

Severiano Ballesteros = perfektion.
 
 
Rickie Fowler kommer KANSKE undan med en sådan outfit. DU gör det inte.